Drag Racing evenementen in Denemarken en Zweden

Denemarken is een van de Europese landen waar het Drag Racen enorm populair is. Elk jaar worden er tijdens het zomerseizoen verscheidene evenementen georganiseerd. Hoewel het programma voor het aankomende seizoen al klaar ligt, is het nog maar de vraag of de Drag Races ook daadwerkelijk plaats kunnen vinden, in verband met de overheidsmaatregelen die in maart van kracht zijn geworden.

Programma 2020 onder voorbehoud

De sportvereniging Dragracing.DK, die gevestigd is in de Deense hoofdstad Kopenhagen, kan beschouwd worden als de motor van de Drag Racing evenementen. Deze organisatie stelt elk jaar een boeiend raceprogramma samen, opdat zowel de deelnemers aan deze sport als de bezoekers van de evenementen, elk seizoen uit kunnen zien naar spannende Drag Race wedstrijden.

Naast dit dragracing event, vindt er ook een EK voetbal event plaats dit jaar, voor meer informatie bekijk de Unibet EK-site.

Streetweek Malmö

Malmö ligt in Zweden, nabij Kopenhagen. Malmö heeft de laatste jaren een slechte reputatie opgebouwd vanwege de criminele activiteiten die regelmatig in deze stad plaatsvinden. Malmö beschikt echter over een heuse DragWay, die vroeger de Veidec RaceWay genoemd werd. Op deze en vier andere racebanen, waaronder een vliegveld, zal van 5 t/m 11 juli de jaarlijkse Streetweek gehouden worden.

Mantorp Drag Revival

Een paar weken later, van 23 t/m 26 juli, zal de Mantorp Drag Revival plaatsvinden. Mantorp ligt ook in Zweden, nabij de stad Linköping. Het Mantorp Park is inmiddels legendarisch: deze racebaan wordt al sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw gebruikt voor het Drag Racen. In 2011 werden de races echter stopgezet, maar vanaf 2018 werden het evenement weer op touw gezet. Een heuse Drag Revival dus, die aankomend seizoen voor de derde maal gehouden zal worden.

Mosten Racedays

De Mosten RaceWay ligt in Ørsted, Denemarken. Deze DragWay schijnt een van de beste racebanen van Scandinavië te zijn. Van 3 t/m 5 september zullen hier de jaarlijkse Mosten Racedays gehouden worden. Ook dit belooft weer een spannend evenement te worden!