Een bijzonder evenement: Vintage Drag Racen in Denemarken

Jaarlijks vindt er begin september een bijzonder evenement plaats wat zowel met Drag Racen als met Denemarken te maken heeft. Op een idyllische locatie aan de kust wordt daar dan het Rømø Motor Festival gehouden. In vele opzichten is dit een bijzonder evenement. Voor iedereen die Drag Racing een warm hart toedraagt is het een absolute aanrader om in ieder geval een keer in je leven dit evenement te bezoeken. Het is dan ook in alle opzichten speciaal te noemen. In het vervolg van dit artikel kun je daar meer over te weten komen en aan het einde wil je waarschijnlijk zelf ook zo snel mogelijk een kijkje gaan nemen op het Rømø Motor Festival.

De plaats waar dit evenement gehouden wordt heet Lakolk Beach en dit ligt aan de Deense Westkust. Dit gebeurt op een eiland genaamd Rømø, waar het festival dan ook de naam vandaan heeft. Er is hier een lang en uitgestrekt strand van wel meer dan 10 kilometer lang, dit maakt deze plaats uitermate geschikt voor races zoals deze. Daarnaast is het sowieso prettig vertoeven in deze omgeving, wat natuurlijk absoluut geen vervelende bijkomstigheid is voor zowel de bezoekers als alle deelnemers aan de races.

Dit festival is in ieder geval nog jong en vindt pas een aantal jaren plaats. Toch is het nu al erg populair onder liefhebbers. Het is al gauw uitgegroeid tot een van de populairste events in zijn soort. Dit zie je terug aan de grote bezoeker aantallen. Zo zijn er vele mensen die het evenement al ruim van tevoren noteren omdat ze er zeker van willen zijn niet te hoeven missen.

Wat maakt Rømø Motor Festival zo bijzonder?

Buiten alle redenen zoals die hierboven aangegeven zijn gaat het vooral om de typen auto´s die mee doen aan het Rømø Motor Festival. Hier zijn namelijk niet alledaagse voorwaarden aan verbonden. Omdat het hier om een vintage Drag Race gaat mogen alleen bepaalde auto´s meedoen die van voor een bepaald bouwjaar zijn. Dit zijn dan ook auto´s die nog ouder zijn dan oldtimers. Het gaat om voertuigen met een bouwjaar van voor 1947. Dit is dus ontzettend oud maar wel een van de dingen die het een geweldig festival maakt voor zowel de vintage auto´s als de Drag Race fan. Iedereen die dus een bolide bezit van voor 1947 kan meedoen in de Races tijdens het Rømø Motor Festival.

Dit is dus niet alleen een geweldige ontmoetingsplek voor Drag Race fans. Een ieder die van Vintage auto´s houdt en deze graag ziet kan hier dus ook zijn geluk niet op. De eigenaren van de auto´s komen vanuit heel Europa en soms zelfs de hele wereld om hier te kunnen deelnemen aan de races en hun bijzondere wagen aan iedereen te laten zien.

Er zijn meerdere van dit soort events maar het zijn er niet heel veel. Daarnaast vinden deze niet ook nog eens plaats op zo´n fantastische locatie als Rømø Motor Festival. Daarom is dit een absolute must-see voor iedereen die graag vintage auto´s bekijkt en dit wil combineren met Drag Races of andersom. Dus reken er maar vast op dat er een weekend in Denemarken aan zit te komen wanneer dit het geval, wat trouwens sowieso een ontzettend leuk land is om een keer te bezoeken. Zo kun je dus verschillende mooie dingen samen laten komen in een geweldige trip.