Waar komt Drag Racen vandaan?

Het is ontzettend interessant om na te gaan waar Drag Racen precies vandaan komt er waar dit nu ontstaan is. We gaan daarvoor een heel stuk terug in de tijd. Deze vorm van auto en motorsport ontstond in de Verenigde Staten van Amerika en het kwam eigenlijk voort uit een andere soortgelijke sport. Deze heette stoplichtracen.

Hoe is een Drag Race toernooi opgezet?

Eigenlijk is het heel eenvoudig. Wanneer alle deelnemers bekend zijn aan een Drag Race wordt er een schema gemaakt waarmee bekend wordt wie er tegen wie gaat racen. Iedere keer dat een wedstrijd gewonnen wordt gaat de bewuste coureur door naar de volgende ronde en mag deze tegen een andere coureur aantreden die de ronde daarvoor winnend heeft afgesloten. Zo gaat dit steeds verder tot dat er uiteindelijk een finale komt tussen de twee rijders die tot dan toe alles gewonnen hebben om de uiteindelijke winnaar op die manier te bepalen.

Wat is de NHRA?

De afkorting NHRA staat voor National Hot Rod Association. Deze organisatie stamt uit het begin van de jaren 50 en is een begrip in de wereld van de autosport. Het is tevens de grootste autosport organisatie ter wereld. De NHRA organiseert dan ook vele evenementen en buigt zich tevens over de regels die er in de sport zijn en nageleefd dienen te worden door coureurs en organisaties.

Het motto van de organisatie is om coureurs van overal vandaan een mogelijkheid te bieden om tegen elkaar te racen in competitief verband. Zij doen dat op allerlei verschillende plaatsen van stadions tot circuits en dit gebeurt in allerlei verschillende takken van de autosport. Daarnaast zijn er vele sponsors die samenwerken met de NHRA om zodoende ervoor te zorgen dat alle evenementen georganiseerd kunnen worden. Door de grote belangstelling van deelnemers, fans en andere mensen die interesse in de sport tonen is er meer dan voldoende mogelijk. Er worden dan ook steevast stadions gevuld zonder dat dit moeite kost.

Er wordt ook veel aandacht besteed aan de regels en de veiligheid van de sport. Deze probeert de NHRA zoveel mogelijk te waarborgen en waar nodig worden daarop de regels aangepast. Zo is ervoor gezorgd dat de afstand van een race niet langer een hele mijl is zoals dat eerst was. Tegenwoordig is dit duizend voet, in ieder geval in de koningsklasse van de sport. Dit om ongelukken zoveel mogelijk te voorkomen en het risico hierop zoveel mogelijk te verkleinen.

Naast deze maatregel zijn er nog een aantal andere. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de eisen waaraan een bepaakd circuit moet voldoen en de regelementen die er in acht worden genomen om ervoor te zorgen dat het publiek altijd veilig is tijden de wedstrijden. Ook worden er door de coureurs speciale pakken gedragen die geen vlam vatten en wordt er veel aan de veiligheid van de auto┬┤s gedaan. Met al deze maatregelen wordt de sport gelukkig zo veilig mogelijk gemaakt.

In de loop der jaren heeft het Drag Racen er in een korte tijd steeds mer aanhangers bij gekregen. Dit lijkt dan ook alleen maar te stijgen. Het wordt dan ook steeds toegankelijker en ondanks dat het in de Verenigde Staten begon breidt het zich inmiddels aardig uit over de hele wereld. Dit zie je terug aan het feit dat tegenwoordig overal evenementen worden georganiseerd die veel bekijks trekken.