Waar vinden Drag Races plaats?

Er zijn meerdere plekken die uitermate geschikt zijn voor het houden van Drag Races. Dit kan soms op auto circuits zelf zijn maar je kunt hierbij ook aan totaal andere plaatsen denken zoals bijvoorbeeld de landingsbaan van een vliegveld of op een andere gelijkwaardige plek. De voorwaarden zijn eigenlijk van dezelfde aard. Het gaat erom dat er een lang recht stuk is wat groot genoeg is om met twee Drag auto´s op te racen. Daarnaast moet de lengte toereikend zijn om een Drag Race plaats te laten vinden. Hoe lang dit precies is kan per klasse of Race verschillende zijn dus dit hangt er maar net van af. Je zult overigens begrijpen waarom race circuits en landingsbanen van vliegvelden prima geschikt zijn voor races met deze voorwaarden.

Het leuke is dat Races ook weleens op plaatsen gehouden worden waar dit normaal niet zo snel gebeurd. Zo doet men dit bijvoorbeeld weleens op de landingsbaan van Brustem. Hier worden Races georganiseerd over een afstand van 400 meter waarbij men binnen deze afstand al snelheden bereikt van meer dan maar liefst 300 kilomter per uur. Dit wordt gedaan in verschillende klassen en voor zowel motoren als de bekendere Drag Race bolides. Voor beide voertuigen is er maximaal aantal PK´s, dit is bij motoren 700 en bij de auto´s dan weer 2000.

Het houden van een dergelijke race op een plaats als de oude landingsbaan van Bruchem is uitermate geschikt. Het is sowieso al mooi omdat deze baan niet of nauwelijks meer gebruikt wordt en zodoende toch nog ergens voor kan dienen. Juist daarom is deze plek alleen nog maar beter om een evenement als dit te organiseren. Sterker nog, heel veel mensen zullen ontzettend naar de Drag Races uitkijken. Het is dan ook leuk om te zien dat op deze manier toch nog gebruik kan worden gemaakt van een bepaalde plek. Voor een dag veranderd deze plek in een epicentrum voor Race fanatiekelingen die ieder evenement op de voet volgen.

Op een dergelijk evenement komen talloze mensen af. Dus ook voor de omgeving en de horeca is het een prima zaak wanneer drag races worden georganiseerd in de buurt. Het gaat hierbij niet alleen om de dag van de Races zelf. Ook de avond daarvoor wordt er voor alle rece liefhebbers een uitgebreid programma samengesteld. Hierop worden volop stunts en dergelijke uitgevoerd en kan iedereen alvast genieten van live artiesten en een prachtige avondshow. Dit alles vormt natuurlijk de ideale opwarming voor het publiekm om vervolgens tijden de Races hun favoriete helden toe te juichen.

Voor iedereeen die graag eens een evenement als dit wil bijwonen is er goed nieuws. Als je wilt duurt een Drag Race event een heel weekend en hoeft dit al helemaal niet veel te kosten. Zo kost de toegang vaak rond een tientje voor de racedag zelf. Dit terwijl de Races toch zeker een dagprogramma vullen en je zodoende genoeg te beleven hebt van in de ochtend tot in de avond. Zoals gezegd kun je ook in de avond daarvoor al van alles beleven en er dus een heus weekendje uit van maken wanneer je dit wilt. Vaak zijn er kampeer mogelijkheden in de buurt en kun je dus met tent, caravan of camper het hele weekend op pad. Op die manier is het natuurlijk helemaal genieten.